I helgen var jag på Sweden Social Web Camp. En så kallad “unconference”, där innehållet bestäms av deltagarna själva. Och listan fylldes upp snabbt. Jag tänker inte ge mig in på detaljer över allt som gjordes och sades, men det var en helt fantastisk helg på så många sätt. Och ett enormt tack till @tomaswennstrom och @kristinheinonen som orkade organisera allt, @tjarocrew som gav den bästa servicen ever, och @piratforlaget som drog hela projektet med SSWC-boken (köp eller ladda ner!). Ni är så SJUKT imponerande.

Och så, för att göra det enkelt för mig, mer eller mindre interna reflektioner från helgen i listform.

  • #sswcvolvo blev succe. För oss i bilen i alla fall. De flesta av oss kände inte varandra innan, men klickade på en gång och skrattade så vi grinade hela vägen till Tjärö. Verkligen tack till @byBalsam, @Maja_Larsson, @annajarnebeck och @Raftsjo. Vi ska ha #sswcvolvo-reunions där vi kör iväg i volvo och sätter oss i skogen med en varsin BiB.
  • Pratade med en massa människor på plats, och börjar jag namedroppa kommer jag bara glömma folk (ja, ni vet, sömnbrist och mental dimma). Men jag stalkade bland annat en massa trevliga göteborgare, som det ska bli enormt kul att träffa igen på tweetup 15 september.
  • Den session som gav mig mest var i särklass den med @ronnestam och @bjornalberts. Antecknade febrilt på iPhonen för att ta till mig allt. Gillade tanken på Maslows behovstrappa och hur man uppfyller kundens behov, ända upp till självförverkligande. Sjukt intressant perspektiv, framförallt när man har som framtida mål att driva eget.
  • @morpac’s session om Morris Motorcycles var, inte oväntat, enormt inspirerande. Vet att någon annan skrev detta, men har ni chansen – boka honom som talare. Jag skulle kunna sitta och lyssna på honom prata om precis vad som helst en hel dag, bara för att han är så underhållande och smart.
  • Sessionen om makt och kön var visserligen tankeväckande, men spårade ur en smula. Somliga drog upp det här med att tjejer inte hjälper varandra på grund av avundsjuka, och det är för mig en sådan tröttsam myt och jag förstår inte varför den fortsätter upprepas. Men efter en vidare diskussion med @jossibaloo och @bisonblog fick jag insikten att det faktiskt är verklighet för många, men troligtvis i äldre generationer. Vidhåller dock att folk borde sluta generalisera kvinnor på det viset, jag vill helst inte buntas ihop med den fördomen.
  • Efter några (läs: många) glas vin fick jag och @thejennie för oss att vi borde hålla i en session tillsammans. Om elitism i sociala medier. Hela det ämnet kräver ett eget inlägg, så nöjer mig med att sträcka på ryggen för att jag ens vågade ställa mig upp och köra. Jag är inte den typen som gillar att stå i centrum av naturen och att jag faktiskt genomförde det kan jag bara tacka gänget och stämningen på #sswc för.
  • Lyssnade även på samtal om e-handel och sociala medier, som väckte några tankar och idéer som kommer komma väl till pass i framtiden. (Hej, gigantisk ledtråd till mitt nya jobb.)
  • Och så avslutar jag med att konstatera att jag och @Lollalo nu har dansat i Nyhetsmorgon på TV4. Inga konstigheter där inte.

Två saker jag måste ändra på till nästa år:

  1. Måste sova ut innan. Jag var helt väck hela helgen på grund av sömnbrist. Natten till fredag sov jag två timmar. Ej att rekommendera. På lördagnatt dippade energinnivån så drastiskt 03.00 att jag gick och dog i tältet. Varning för koma. Och jag är inte den som kastar in handduken i första taget.
  2. Måste hinna prata med fler. På söndagen när jag läste i #sswc-flödet slog det mig hur extremt många jag hade velat prata med, som jag aldrig lyckades greppa tag i. Vilket jag skyller på den däringa sömnbristen, gick runt lite som i en dimma och kopplade inte alla gånger.

Det blev inte mycket twittrande under helgen, men de få tweets jag fick ur mig var desto märkligare. Fick för mig att börja öva på Göteborgshumorn där på fredagnatten. “Överväger att ta med ett får i mitt tält, för att slippa sova ensam.#sswc #tarvadjagfår“, till exempel. Och därefter spårade det hela ur med dåliga skämt. Ber om ursäkt till inblandade.

För vettigare summeringar hänvisar jag till @videren’s länksammanställning här. Vill du se bilder, kolla här.