Jag ska erkänna att jag inte var den mest peppade till en början. Mitt twitterflöde har inte gjort annat än att tjafsa och navelskåda hela sommaren, och jag var rädd att det skulle fortsätta i samma stil på Tjärö. Som tur är kunde jag inte haft mer fel. Det här var mitt andra SSWC, och det lyckades faktiskt överträffa förra årets – bara det är en bedrift som heter duga.

Det går inte riktigt att fånga SSWC i ord. Det måste upplevas på plats. Men jag kör några favoritmoments!

På torsdagen stod jag och hängde säkert en timme med @rockspindeln (vår kommunikation bygger annars på akuta telefonsamtal när någon av oss behöver bolla något). Vi pratade om straight edge, vegetarism och min förmåga att stoppa huvudet i sanden för att jag inte vill tänka på att jag faktiskt äter djur – och vad de fått genomlida innan dess. Gillar att diskutera typ allt med Helen, för vi tycker sällan samma sak, men kan ändå prata om det och få nya synvinklar.

Sessionen om Gamification med @jesperbylund, som skilde sig från det lilla jag tidigare hört om gamification (där fokus legat på poäng och scoreboards). Allt kokas egentligen ner till ren psykologi; vad triggar folk till att engagera sig? Och psykologi är bland det roligaste jag vet.

Höra @vildamo från Futurniture prata om OpenAid.se, ett projekt som Utrikesdepartementet och Sida står bakom. Intressant på flera nivåer. Dels hur tidigare svåråtkomlig information öppnas upp, och då även för allmänheten. Men kanske främst hur ofantligt stora datamängder blir enkel att ta till sig och analysera, även för folk som inte är insatta för fem öre. Dessutom är det förbaskat snyggt gjort.

På fredag eftermiddag när jag och @thejennie körde en egen spontan Super Social Wine Session, där vi satt och snackade i flera timmar, samtidigt som det droppade förbi fler och fler roliga människor. Sitta på en klippa, dricka rödvin ur plastmuggar och snacka nördiga saker kan vara det absolut bästa jag vet.

Frågeställningen “kan företag bygga nätverk” med @ddesk blir en väldigt intressant diskussion. Kan ett företag ha sitt eget nätverk, eller består nätverket av summan av medarbetarnas nätverk? Och hur skiljer man dem från privata? Och vill personalen verkligen dela med sig av sina nätverk till företaget? Där ramlar vi direkt in på det här med företagskultur och balansen mellan privat och yrkesroll. @annika sa något som verkligen fastnade – alla på företaget måste känna ansvar för intäkterna. Det är så himla självklart när man säger det, men hur många chefer och ledningsgrupper lyckas få medarbetarna att faktiskt känna det?

Bada bastuflotte! Jag vet inte riktigt hur det kom sig, men jag, @canborn och @alexbergvall hakade i alla fall på @emiloberg och simmade ut till bastuflotten vid tolv på fredagnatt. Som mest var vi runt sexton personer där, som sjöng, snackade nonsens och svettades för fullt.

Allsången. Missade den förra året, då #sswcvolvo-gänget inte kunde slita sig från varandras sällskap. Så ofattbart nördigt, och så fruktansvärt roligt.

Dansgolvet på lördagnatten var ju inte av denna värld. Så svettig blir jag knappt på mina mest intensiva gympass. Så roligt att jag ler för mig själv bara av att tänka på det.

Söndagmorgon, då vi satt ett gäng och drack vin vid brasan tills det blev ljust. Snackade med bland annat @agaton (som jag ser på tok för sällan), som i princip enbart sa “om sanningen ska fram”, “topp tre” och så något annat som jag inte minns, men skrattade så jag fick ont i magen åt. Vid hals sex så gav jag upp för att åtminstone få några timmars sömn.

Och så allt mellansnack, interna skämt, häng vid dödsklippan, smarta idéer och gud vet vad. Fantastisk helg och jag ser uppriktigt fram emot nästa år – skriv upp er på intresselistan redan nu!